MGB

De hier getoonde MG-B is door Jan van Keijsteren en zijn monteur, Arjan van Veghel, op verzoek van de enige Nederlandse deelnemende equipe van de Lond...
De hier getoonde MG-B is door Jan van Keijsteren en zijn monteur, Arjan van Veghel, op verzoek van de enige Nederlandse deelnemende equipe van de London-Mexico rally (1995) in de door hem gewenste staat gebracht om deze zware rit van 16.000 km door 16 landen gedurende dertig dagen met zo min mogelijk problemen te kunnen uitrijden, waarbij de veiligheid van de deelnemende equipe voorop stond, die bovendien met het rijden van dergelijke zware tochten weinig ervaring had. Het prepareren van de wagen leidde tot maatwerk waarbij met de wel zeer specifieke van de rijder rekening gehouden moest worden. Rembekrachtiging en een knock off stuur zullen ongetwijfeld tot het rijcomfort en het gemakkelijk in- en uitstappen hebben bijgedragen. Een tot de voor- en achterassen doorgelaste rolkooi verbeterde de torsiestijfheid. Verder behoort een speciaal gepositioneerde veiligheidstank tot d uitrusting. Het motor-vermogen werd opgevoerd van 90 naar 140 PK. Dit in samenwerking met Maarten von Balluseck.

Om de wagen rallyklaar te maken is er meer dan acht maanden aan gewerkt. Tal van modificaties zijn aangebracht om een dergelijke zware tocht die dwars door Zuid-Amerika voerde, met als hoogste punt 4.805 meter, het hoofd te kunnen bieden.

Het werk aan deze auto heeft er toe bijgedragen dat een MG-B voor ons geen geheimen meer heeft. Veel ervaring hadden wij reeds opgedaan bij de restauratie van andere MG-B's.

Verder hebben wij ervaring met o.a. Lancia, Jaquar, Aston Martin, TVR, Jensen, Lotus en met moderne auto's zoals de Marcos Mantara, Gordon Keeble.

Ons specialisme is het optimaliseren en verbeteren van de ons aangeboden wagens, waarbij gedacht moet worden aan verbetering van o.a. wegligging, betrouwbaarheid en prestaties in het algemeen, waarbij uitsluitend van eersteklas en hoogwaardig materiaal gebruik gemaakt wordt. Een en ander uiteraard overeenkomstig de wensen van de cliënt.

Voor SimpleViewer is JavaScript en de Flash Player nodig. Haal hier je Flash Player.